Нивоата на повеќето реки под просекот за април

Вести

И покрај влажниот бран што ја зафати земјава, нивоата на повеќето реки се под месечниот просек. покажуваат денешните хидролошки мерења.

Нешто над просекот се Дрим кај Ложани, Струмица кај Сушево и Пчиња кај Катлановска Бања.

Поголеми промени нема ниту кај езерата. Според УХМР, водостојот на Преспанското е за 12 сантиметри над апсолутниот минимум.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *