Само 15 до 20 компании во Македонија го применуваат стандардот за безбедност на храната

Стандардот ИСО 22000:2005,  кој е прв меѓународен стандард што ја третира безбедноста на храната и кој во многу европски земји го има заземено местото на ХАСАП стандардот кај нас, го имаат имплементирано само 15 до 20 компании

Share
Прочитај повеќе

Пролетните дождови го подготвија Стрежевското езеро за летната сезона

Стрежевското езеро има доволно количина вода за во текот на летната сезона да ги задоволи потребите на сите корисници од Битола и битолско. Дождовите во мај го наполнаа езерото кое достигна 95 милиони метри кубни вода.

Share
Прочитај повеќе

УЈП: Апликација Мој ДДВ, достапна од денес

Сите вие кои сте регистрирани на системот “е-Персонален данок“, преку апликацијата МојДДВ ќе имате можност да гo скенирате баркодот од фискалните сметки и да го остварите правото на поврат на 15% од износот на платениот ДДВ.

Share
Прочитај повеќе

ПРАЗ, многу лесен за одгледување и многу баран на пазарот

Покрај тоа што е здрав, празот и лесно се одгледува. Mоже да се одгледува на два начина: со директно сеење на семето на трајна основа и со производство од расад.

Share
Прочитај повеќе