BUSINESS ELITE’S “40 UNDER 40”: Христо Кондовски на листата на 40 најуспешни млади бизнис лидери од Југоисточна Европа

М-р Христо Кондовски, основач-акционер во СН Осигурителен Брокер, косопственик во СН Финансии ДОО Битола, СН Менувачница, СНММ Инфо Медиа ДОО, СН Сообраќаен Центар, СН Центар за Моторни Возила и СН Бар и Ресторан се стекнува со најпрестижното признание Business Elite’s “40 under 40” како еден од 40те најуспешни млади бизнис лидери од Југоисточна Европа кои се приклучуваат на глобалната бизнис елита.

Share
Прочитај повеќе

Поранешниот министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Николовски официјално ја предаде функцијата на новиот министер Димковски

Поранешниот министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски вчера официјално ја предаде функцијата на новиот министер Трајан Димковски. На прес-конференција Николовски посочи дека новиот министер Димковски ќе ги продолжи започнатите процеси во секторот и отворената комуникација со сите чинители во земјоделството. Посочи дека се што се вети во 2016 година, веќе се заокружува, како што е редовна и целосна исплата на субвенциите, „зелена нафта“, ослободување од персонален данок, инвестиции во капитални проекти за наводнување, нови закони и измени на постојните.

Share
Прочитај повеќе

Малина – здравје и лек

Малината е грмушесто растение. Во првата година израстуваат стебла високи и до 2 метри, а на зима овенуваат. Во втората година овие млади стебла се разгрануваат, цветаат и даваат плод. Стеблото е округло и обраснато со четинести боцки. 

Share
Прочитај повеќе