Три трика да препознаете зрела лубеница

Кога е добро изладена, лубеницата претставува големо и здраво освежување на организмот. Добра е за хидратација на телото и претставува голем извор на витамин Ц, А и минералите калциум и магнезиум. Содржи антиоксиданси и поволно влијае врз целокупното здравје. Секогаш е тешко да се препознае и да се разликува која лубеница е сочна и блага.

Share
Прочитај повеќе

Се бараат овчари во Шкотска за плата од 25 000 евра

Тие ќе бидат задолжени и да го пазат ѕидот кој го раздвојува природното живеалиште на овците од нивите на кои се одгледува храна за цел остров. Бидејќи ѕидот е стар, овчарот ќе биде задолжен и да го поправи.

Share
Прочитај повеќе

Струмица почна со брендирање на шумските производи од планината Беласица

Струмица почна со брендирање на шумските производи од планината Беласица. ,,Беласица планински производ“, ова е брендот под кој во иднина на пазарот ќе се пласираат дел од производите  кои потекнуваат од територијата на оваа планина.

Share
Прочитај повеќе