Преку земјоделско здружување до поголемо и поквалитетно производство на млеко

-Знаеме дека сточарството е главен сегмент за развој на агросекторот и затоа посветуваме едно поголемо внимание каде со подобрување на условите би овозможиле на сточарите и на млекарниците да бидат поконкурентни на пазарот. Да се продолжи задругарството е клучно за малите сточари, но и други земјоделци со помал обем на земјоделство, истакна министерот за земјоделство, Трајан Димковски.

Share
Прочитај повеќе