Промовирани проектите од повикот „Стартапувај“, нови 45 работни места

Создавање уникатни дизајнирани производи што може да бидат користени од лица со делумно или целосно оштетен вид, развивање напредна технологија за безпочвен систем за производство на билки кои се користат во фармацевтската индустрија, иновативен уред наменет за велосипеди кои ги трансформира во електронски, се само дел од проектите што беа презентирани вечерва во присуство на премиерот Зоран Заев, вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и директорот на ФИТР, Јован Деспотовски.

Share
Прочитај повеќе

Лековити јајца од препелица

Јајцата од Јапонска препелица се природен енергетски извор за спортисти и физички работници, високо протеинска храна за децата во развој, лек за стари и за болни луѓе.

Share
Прочитај повеќе

Одгледување на пиперки во пластеници ( оранжерии )

За одгледување на пиперки во оранжерии, најсоодветни сорти се феферони, бабура.

Share
Прочитај повеќе

За висок принос на лешникот, потребно е адекватна фолијарна прихрана

Од јуни до август, садниците со лешник, треба фолијарно да се прихранат, за да се постигне висок принос. Пред подигнувањето на самиот насад, се препорачува анализа на земјиштето, како би се оплеменило со потребните елементи.

Share
Прочитај повеќе

Бербата на малини е во тек

Оние кои засадиле големи површини со малини имаат сериозен проблем затоа што берачи нема. „Црвеното злато“ мора навреме да се бере. 

Share
Прочитај повеќе