Градинарство – Календар со активности за јануари

До средината на месецот се сее семето од домати, пиперки, зелка и карфиол. Започнува `ртењето на семенскиот материјал на раните компири. Тоа се врши во темни простории при температура од 15-18 степени.

Share
Прочитај повеќе

Овоштарство – Календар за активности во јануари

Во овој месец е потребно да се изврши отстранување на исушените и мумифицирани овошки, останати од претходната година, главно, коскестите овошни видови (цреша, вишна, кајсија, слива и праска) и најмногу по дуњите.

Share
Прочитај повеќе

Програма и Правилник за квалификациски натпревар за учество на ЈПК 2020

Во април 2020 ќе се одржи квалификационен натпревар за избор на екипи кои ќе учествуваат и ќе ја претставуваат Македонија на претстојниот Јадранско-подунавски куп во дисциплина “мушичарење“ на реката Треска во мај 2020 година.

Share
Прочитај повеќе