Димковски: Околу 80 отсто од откупот на тутун е завршен, постигната највисока просечна откупна цена во последните шест години

Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со директорот на Државниот инспекторат Зоран Шапуриќ, градоначалникот на општина Прилеп Илија Јованоски, и раководителот на ПЕ Прилеп на МЗШВ Зоран Пачешкоски, беа во посета на Тутунскиот комбинат Прилеп и откупниот пункт за тутун во с. Мало Коњари.

Share
Прочитај повеќе

Инфо ден за ИПАРД утре во Струмица, ќе присуствуваат министерот Димковски и директорот на АФПЗРР – Бабовски

Утре, (10.01.2020 година), петок, во 11.30 часот, во Домот на АРМ во Струмица, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, ќе присуствуваат на работилницата во склоп на инфо-деновите коишто се наменети за информирање на сите потенцијални баратели за користење на финансиски средства од ИПАРД Програмата 2014-2020.

Share
Прочитај повеќе

Индекси на трошоците на животот според класификацијата COICOP и цени на мало, декември 2019 година

Пораст на индексите е забележан во групите: Индустриско-прехранбени производи за 1.4 % и Земјоделски производи за 0.4 %.

Share
Прочитај повеќе

Проекти за локални патишта во 35 општини

Во Министерство за финансии денеска на градоначалници на 35 општини ќе им бидат доделени проекти за локални патишта.

Share
Прочитај повеќе

Димковски: Ние ќе продолжиме да работиме во интерес на оризарите

-Кога се појави проблем со откупот на оризовата арпа, интервенираме веднаш така што се измени програмата за директни плаќања со интервентна мерка за оризарите со што 41,4 милиони денари беа исплатени на сметките на 1.130 оризопроизводители во октомври 2019 година, средства кои беа дополнителни на основната субвенција, истакна Димковски.

Share
Прочитај повеќе