Атанасов оствари средба со менаџерскиот тим на МИК Свети Николе

Со поддршка и посветеност на тимовите на Агенцијата за храна и ветеринарство и компанијата МИК Свети Николе, оваа компанија е во финална фаза на добивање одобрување за извоз на своите производи на пазарот на Европската унија.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ со средствата за капитални инвестиции продолжува да создава услови за достоинствен живот во сите општини

Денеска Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски беше во Општина Лозово каде во тек е реконструкција на осум улици од кои 6 се во село Лозово, една во село Дорфулија и една во село Каратманово.

Share
Прочитај повеќе

Димковски: Раскината концесијата за Охридско езеро, нема да дозволиме никој да го злопупотребува нашето природно богатство

Димковски потенцираше дека во записникот од ДИЗ е констатирано дека Концесионерот не вршел навремена и целосна физичка заштита на рибите од риболовното подрачје Охридско езеро, што е спротивно на Договорот за концесија.

Share
Прочитај повеќе

Се создаваат еднакви услови за развој на сите региони на државата со посебен акцент на руралните подрачја

Министерот Димковски, изјави дека со ефикасно искористување на мерките од Програмата за рурален развој, наменети за општините ќе се решат проблемите со комуналната и патната инфраструктура во руралните општини.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ: Поставен е нов рекламен банер на саемот во Берлин, за техничката грешка е поведена постапка

Имено, првичниот банер беше  предлог на компанијата Кадино, којашто дизајнот го има препратено до организаторот на саемот. При тоа, направена е техничка грешка при преводот, за која што МЗШВ веднаш реагираше до организаторот, и во најбрз рок се подготви нов рекламен банер. 

Share
Прочитај повеќе

Денес од 11 часот, Ипард инфо ден во Битола

Денес во Битола, 11 часот, во сала на Советот на општина Битола

Share
Прочитај повеќе