АХВ повторно со демант

Потврда за посветеноста во работата на АХВ е фактот дека токму минатата година, не е евидентирано ниту едно труење со храна кое завршило со болничко лекување, токму за временскиот период за кој Трипуновски, вчера и денес, неаргументирано ја обвинува Агенцијата за несовесно работење.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ: Законот за изменување и дополнување на законот за вино, ги олесни условите за малите винарии

Денеска министерот Трајан Димковски имаше работна средба со здружението „Тиквешки семејни винарии“, кое брои 28 члена т.е мали винарии.

Share
Прочитај повеќе

„И од Битола се може(и)“ со три успешни приказни за одржлив туризам

И додека многу туристички работници сеуште тврдат дека треба да се инвестира во скап туризам кај нас, три примери од Битола покажуваат дека може поинаку, може подобро и може да носи профит.

Share
Прочитај повеќе

АХВ: Македонските граѓани јадат безбедна храна

Минатата година и во посочениот временски период, од увоз и од домашното
производство и промет, земени и лабораториски биле испитани биле вкупно 6929
мостри само од храна од животинско потекло. Дополнително од увоз испитани се и 376
мостри од храна од животинско потекло, храна за животни и нус производи од
животинско потекло.

Share
Прочитај повеќе