Од хаос и задолжена Агенција за храна и ветеринарство до успешнa приказна, зад која стои директорот Зоран Атанасов

Воспоставувањето и спроведувањето на организирана внатрешна едукација и пренос на знаење помеѓу вработените, алатка која овозможува да ја зајакнеме меморијата на институцијата а со тоа успешно да се справуваме со секојдневните предизвици.

Share
Прочитај повеќе

Тутунот достигна највисока просечна откупна цена во последните 4 години

Просечната откупна цена на тутунот од реколтата 2019-та достигна 220 денари за килограм, за разлика од 2015-та година кога била 184 денари за килограм тутун.

Share
Прочитај повеќе