МЗШВ ги намалува директните средби со странки, комуникацијата ќе се одвива телефонски или по електронски пат

МЗШВ апелира до сите соработници и корисници на услугите кои ги дава министерството, да ги почитуваат превентивните мерки кои ги донесе Владата,  со цел да се спречи ширењето на вирусот КОВИД 19 во државата.

Share
Прочитај повеќе

АХВ: За три години, двојно зголемена довербата на граѓаните

Денес, за само 3 години Агенцијата за храна и ветеринарство успеа двојно да ја зголеми довербата на граѓаните, но и довербата во институциите на Европската Унија. Со испитувањето спроведено од страна на ЕФСА “Евробарометар 92.3 Безбедност на храна” утврдено е дека степенот на довербата кон Агенцијата за храна и ветеринарство е двојно зголемен со 35%.

Share
Прочитај повеќе