АХВ: Препораки за купување на храна во време на пандемија од Корона вирус

Задолжително направете визуелен преглед на амбалажата или производот, односно проверете дали амбалажата е оштетена и проверете ги органолептичките својства.

Share
Прочитај повеќе

ЈП Стрежево без надоместок ќе испорачува технолошка вода и донира 1000 маски и 1000 ракавици

Јавното претпријатие “Стрежево” – Битола со цел да даде што поголем придонес во борбата против ширењето на вирусот Ковид 19 во нашата земја, во еден исклучително тежок период на глобално ниво, период кога хигиената и користењето на водата претставува основна превенција за заштита од зарази, се одлучи да започне со бесплатна испорака на технолошка вода, првенствено за потребите на комуналните претпријатија на општините кои гравитираат кон хидросистемот “Стрежево”, односно општините Битола, Новаци и Могила.

Share
Прочитај повеќе

Сите одлуки и заклучоци од одржаната 23 седница на Владата на РСМ

Се задолжува Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство да оствари работна средба со здруженијата на сточари и Федерацијата на фармери, во врска со извозот на јагниња, како и утврдување на мерки што треба да се преземат во овој период.“

Share
Прочитај повеќе