Владата донесе дополнителни ограничувања на движењето на граѓаните

Дополнително, Владата донесе одлука да се забрани движењето на граѓаните над 67 години од 11:00 часот до 05:00 часот следниот ден.

Share
Прочитај повеќе

Битола со свој пункт за скрининг на корона вирусот

2.Побарана е сосласност од СВР Битола општината да добие дозвола да преземе мерки, сите возила кои влегуваат во градот да поминат преку „дезинфекционо корито“.

Share
Прочитај повеќе

АХВ: 5 чекори до побезбедна храна

Мијте ги рацете пред земање на храната и во текот на нејзината подготовка. Мијте ги рацете после одење во тоалет. Одржувајте ги чисти сите површини и опремата која ја користите за подготовка на храната. Заштитете го просторот на кујната и самата храна од инсекти, штетници и други животни.

Share
Прочитај повеќе