Денес е меѓународниот ден на задругарството

Овогодинешното мото на Меѓународниот ден на задругите е „Задруги за климатско дејствување “ , како форма со која на светско ниво ќе докажеме дека можеме да ги намалиме негативните ефекти од климатските промени ако изградиме нова економија, заедно, базирана на кооперативни вредности и принципи.

Share
Прочитај повеќе