Вина од македонски производители ќе може да се купат во новиот Вински музеј во Кавадарци

Вина од македонски производители ќе може да се погледнат и да се купат во новиот кавадаречки Вински музеј што ќе биде отворен на 7 септември, Денот на ослободувањето на Кавадарци.

Share
Прочитај повеќе

Доход од продажба на сопствени земјоделски производи

Обврзникот кој во текот на календарската година остварил доход од продажба на сопствени земјоделски производи (на откупувачи и на други физички лица надвор од продажни места на зелени пазари) кој не го надминал износот од 1.000.000 денари има право на враќање на платениот данок за остварениот доход од продажба на сопствени земјоделски производи.

Share
Прочитај повеќе