Гошаревски: Целосна поддршка на Задругите околу пласманот на јаболката

-Како градоначалник, давам целосна поддршка на ставот околу минимална продажна цена на јаболкото, договорена од страна на задругите на јаболкопроизводители, истакна Гошаревски.

Share
Прочитај повеќе

Искористете го прекрасниот викенд – од понеделник ново невреме во државата

Сепак искористете го овој прекрасен викенд за прошетки поради тоа што веќе во понеделник попладне и навечер ќе имаме нова промена на временската состојба кај нас.  Ќе има локален развој на нестабилна облачност проследена со пороен дожд, грмежи и засилен ветер.

Share
Прочитај повеќе

Уште десет дена за поднесување на барања за субвенции за премии во осигурување на посевите и добитокот

„Преку оваа мерка, државата субвенционира 60 отсто од средствата што земјоделците ги дале за полисата за осигурување на родот и добитокот. На овој начин директно им се помага на земјоделците во намалување на трошоците за заштита на родот од временски непогоди а истовремено се штитат и од можни загуби доколку дојде до нив. “ – појаснува Бабовски.

Share
Прочитај повеќе