Педесет земјоделци се обучуваат за примена на современи агроеколошки мерки

На овие обуки експерти од областа на овоштарството, градинарство, почви, наводнување и заштита им даваат стручни совети на земјоделските производители со цел подобрување на квалитетот на земјоделските производи и приносот.

Share
Прочитај повеќе

Хоџа: МЗШВ ќе биде партнер на земјоделците и на откупувачите

-Мило ми е што во Министерството наоѓам тим што сработил и има добри проекти што се во тек, но ние можеме уште повеќе и уште подобро да работиме. Приоритет ќе ни биде да бидеме партнери со земјоделците и откупувачите за заеднички да ја развиеме оваа гранка, истакна Хоџа.

Share
Прочитај повеќе