Чу Донгју: Силни партнерства за трансформација на земјоделско-прехранбените системи во Европа, Централна Азија и пошироко

На 5 ноември, ФАО официјално ќе ја лансира Коалицијата за храна, мулти-партнерски, мулти-секторски механизам за мобилизирање на ресурси, експертиза и иновации што ќе ја поддржат Програма за сеопфатен одговор и опоравување од ситуацијата со КОВИД-19 и иницијативата „Рака под рака“.

Share
Прочитај повеќе

Манифестација „Дарови од природата“ во Куманово

Во Куманово, во саботата се одржа манифестацијата „Дарови од природата“ на која одгледувачите и собирачите на ароматични, зачински и лековити билки имаа можност да се едуцираат преку предавања, работилници на кои зборуваа стручни лица.

Share
Прочитај повеќе

Фармери помогнете да се сопре африканската свинска чума

Чистете ја вашата облека 👖
Дезинфицирајте ја опремата 🚜
Држете ги вашите свињи подалеку од дивите 🐗
Осигурајте се дека вашата сточна храна и свињи се од доверливи извори 🐽

Share
Прочитај повеќе