Наместо по површина, земјоделските субвенции да се даваат по предаден килограм производ, бара Стопанската комора

Комората акцент става на месната, млечната, винската и мелничко-пекарска индустрија, но смета дека не помалку битни се и останатите сегменти од агро секторот.

Share
Прочитај повеќе

Денеска АФПЗРР исплати 152 милиони денари субвенции за млеко

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска на сметките на 6,755 сточари исплати над 152 милиони денари за произведено и предадено овчо, кравјо и козјо млеко од втора фаза.

Share
Прочитај повеќе

,,МИКРОЕКОˮ – Решение за макропроблемите во земјоделството и животната средина

Со реализациja на проектот ,,МИКРОЕКОˮ на ,,Фармахемˮ ДООЕЛ, ќе се придонесе за решавање на горливиот проблем со загадувањето на почвите, а со тоа индиректно и подземните и површински води, воздухот, како и земјоделските производи кои директно влијаат врз здравјето на луѓето. Резултатите на овој проект индиректно ќе доведат и до подигање на јавната свест за состојбата со животната средина.

Share
Прочитај повеќе