Повеќе од 20 земјоделци од кумановско добија трактори преку Програмата за рурален развој

Речиси 50 проценти од земјоделците од кумановско кои аплицирале преку програмата за рурален развој добија решенија за одобрување на трактори од Програмата за рурален развој, информираа денеска надлежните од Агенција за поттикнување на развојот на земјоделството, регион североисток Куманово.

Share
Прочитај повеќе

Програмата за Рурален развој 2021 одлична: Пари за млади земјоделци, рурална жена, механизација, 10 000 за нов агробизнис…

Средствата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2021 година во вкупен износ од 1.196.897.000 денари се обезбедени
согласно Буџетот на Република Северна Македонија за 2021 година.

Share
Прочитај повеќе

Се чистат одводните канали во руралните средини во делчевско

Во Делчево започнува спроведувањето акции за чистење на одводните канали во руралните средини. Првата акција како што информираа од општината се реализираше во делчевското село Вирче.

Share
Прочитај повеќе