Забрана за движење на тешки моторни возила на патот Крива Паланка – ГП „Деве Баир“

Поради интензивите врнежи од снег се воведува забрана за движење на тешки моторни возила на патниот правец Крива Паланка – граничен премин Деве Баир, информира ЈП „Македонија пат“.

Share
Прочитај повеќе

Придобивки од сувото овошје за здравјето

Сувото овошје како кајсии, брусница, суво грозје, смокви или сливи се  богати со хранливи материи и растителни влакна, бидејќи со отстранување на вода од овошјето, нивната концентрација се зголемува.

Share
Прочитај повеќе

Што треба да знаете за производство и заработка од одгледување на босилек

Пресметката е едноставна – за едно вложено евро, три поврат. Покрај тоа, потребата од лековити билки расте од година во година, така што пласманот е многу полесен и побрз во споредба со другите земјоделски култури.

Share
Прочитај повеќе

Агро бизнис – мини фарма од 100 легла калифорниски црви

Доколку се одлучивте да го започнете одгледувањето на калифорниски црви – 10 легла, еве како изгледа инвестицијата:

Share
Прочитај повеќе