Владата ја усвои Стратегијата за производство на тутун за период 2021-2027

Владата на Република Северна Македонија на денешната 43 редовна седница ја разгледа и усвои Стратегијата за производство на тутун за период 2021-2027 година, со акционен план.

Share
Прочитај повеќе

Невообичаено топол бран ја зафаќа државата, се очекува голем пораст на температурите

Температурите на воздухот ќе бидат невообичаено високи за овој дел од годината и ќе се искачуваат во интервалот од 12 до 20 степени, додека на местата со магла и ниска облачност ќе останат пониски.

Share
Прочитај повеќе

Уште едно жариште на африканска свинска чума во Србија, донесено ново решение за забрана

Поради појава на ново жариште со болеста африканска свинска чума во Република Србија и спречување на можноста за евентуално нејзино пренесување и ширење и во Република Северна Македонија, Агенцијата за храна и ветеринарство донесе решение со кое го забрани увозот и транзитот на живи животни, производи и нуспроизводи од животинско потекло кои потекнуваат и транзитираат низ Република Србија.

Share
Прочитај повеќе