Нема здравје без зелка

Кога купувате зелка на пазар, изберете ја таа што има тенки лисја свиткани во тврда глава и без големи вени.

Share
Прочитај повеќе

Подготовка на почвата за садење краставици

Нанесувањето на црна фолија може да резултира со порана берба за 7 до 14 дена, а нанесувањето на прозирна за најмногу 21 ден.

Share
Прочитај повеќе

Дуња – кралица на овошјето што лечи и го чува здравјето

Дуњата е нискокалорично овошје кое содржи само 57 калории на 100 грама, па затоа е добро за луѓето кои имаат проблем со вишок килограми и сакаат да ослабат.

Share
Прочитај повеќе