Зошто виното е повкусно кога е постаро?

Како што виното станува се подобро како што минуваат годините, така се чини дека ја подобрува нашата способност да ја издвоиме суптилностите на неговата арома и вкус.

Share
Прочитај повеќе

Коњите се враќаат во лозјата

Копитата не ја обележуваат земјата колку гумите на тракторот и го ограничуваат набивањето на почвата. Коњите, исто така, не создаваат вибрации и придвижуваат само мали количини на почва, така што дури и во региони подложни на поројни врнежи, како што е Медитеранот, тие значително ја ограничуваат ерозијата

Share
Прочитај повеќе

Kултот на свети Трифун

Традиционално, на 14 февруари се врши обредното закројување на лозјето, а некои овој ден го сметаат за последен од зимските и за прв од пролетните  празници.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски за динамиката на исплата на субвенциите: Следува исплата за ограничени можности, осигурување, саден материјал…

Агенцијата постапува по сите барања за финансиска поддршка. Законскиот рок за исплата на мерките од директни плаќања е 30.06. Јавноста ќе биде навремено информирана за сите исплати.

Share
Прочитај повеќе

На патниот правец Битола – Ресен задолжителна употреба на зимска опрема за тешки моторни возила

Од 15:10 часот на патниот правец Битола – Ресен преку планинскиот превој Ѓавато се воведува задолжителна употреба на зимска опрема за тешките моторни возила, соопшти Диспечерскиот центар на ЈП „Македонијапат”

Share
Прочитај повеќе