Нова средба за договорно производство на пченка во петок, село Новаци – Битолско

Третата трибина од кампањата за Договорно производство на пченка во организација на АГРОТИМ, компанијата „Голд Ланд“ и земјоделското здружение „Современо земјоделство“, ќе се одржи во 12 часот, во село Новаци, Општина Новаци- Битола.

Share
Прочитај повеќе

Соопштение за сите земјоделци кои сакаат да користат 60% субвенции за земјоделско осигурување

Во тек е поднесување технички барања за добивање на Потврди за евидентирани производни капацитети за да се креира барање за исплата на помош за премии за осигурување.

Share
Прочитај повеќе

Исплатата на февруарските пензии почнува на 25 февруари

Владата на вчерашната 45-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец февруари 2021 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до 24 овој месец да ги достави податоците за пензиите до деловните банки, на кои им се препорачува да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, во четири групи.

Share
Прочитај повеќе

ЗРСК “Шаран” го пориби Калиманско Езеро со 500 килограми крап

Како што известуваат од Спортското риболовното друштво „Шаран“ извршено е порибување на Калиманско Езеро со 500 кг риба.

Share
Прочитај повеќе