Која е компанијата „Голд Ланд“ што ќе ја откупува пченката од земјоделците вклучени во договорното производство

За да може да се организира едно договорно производство, мора да постои доверба меѓу земјоделците и откупувачот

Share
Прочитај повеќе

Арјанит Хоџа оствари работна средба со амбасадорот на Чешка

Амбасадорот Томан вети дека Чешка, како земја-членка на ЕУ, и во иднина ќе ја развива соработката во областа на земјоделството со нашата држава.

Share
Прочитај повеќе

Утринската во Битола -8, а дневната до 7 степени

Утрово најстудено со -8 степени беше во Битола, -6 Прилеп, -5 Попова Шапка, -4 Тетово, Д. Капија, Скопје-Петровец, -3 Штип, -2 Струмица, Крушево, Куманово, Скопје – З.Рид, Виница, Берово, Маврово, -1 Охрид, Претор, Кр.Паланка, 2 Гевгелија.

Share
Прочитај повеќе

Совети за успешно одгледување на лековити и зачински растенија

На прашањето што треба да се направи за подобро искористување на неискористениот потенцијал на овој сегмент од земјоделството, тој рече дека не може да се согласи дека сè треба да започне од државата, но треба да се работи многу напорно за да се достигне одреден слој на производители, секако на помлада возраст, да се има интерес за вклучување во сериозна програма за развој на ова производство.

Share
Прочитај повеќе