Калифорнија – како органските производители ги решија проблемите

Сепак, и покрај прилично лошите природни услови, Калифорнија има повеќе од 1,5 милиони хектари под органско производство со значително зголемување на приносот. Која е нивната тајна?

Share
Прочитај повеќе

Јапонците со автомобил во пластениците купуваат свежо овошје

Среде борбата против короната, Јапонците смислија нов иновативен начин за купување свежо овошје со задолжително социјално растојание.

Share
Прочитај повеќе

ОН одлучи: 2021 година е година на овошје и зеленчук

Генералното собрание на ОН ја прогласи 2021 година за година на овошје и зеленчук. Целта е да се обединат производителите и потрошувачите со цел да се трансформира системот за храна.

Share
Прочитај повеќе