Услови и потребна документација за користење на средства од ИПАРД , мерка 7 – „Алтернативно земјоделско производство“

Главната цел на  мерка 7 од ИПАРД продрамата е поттикнување на вработувањето преку создавање на нови и задржување на постојните работни места, со што ќе зголеми нивото на економска активност во руралните средини,  ќе се подобри квалитетот на живот и  ќе се намали руралната депопулација.

Share
Прочитај повеќе

Заев и Бектеши на означување на инвестицијата „Парк на ветерници Богословец”

Во присуство на премиерот Зоран Заев и владиниот економски тим вечер во Скопје ќе биде означена инвестицијата ветропарк „Богословец”, вредна над 61 милион евра.

Share
Прочитај повеќе

Времето денеска сончево и многу топло, температурата до 40 степени

Времето во земјава ќе биде претежно сончево и многу топло, во источните делови со мала облачност. Ќе дува слаб до умерен ветер од северен, на југоистокот од југоисточен правец. Утринската температура ќе се движи од 12 до 22, а максималната ќе достигне од 33 до 40 степени. УВ-индексот ќе изнесува 9.

Share
Прочитај повеќе

Објавен Јавниот повик за Мерка 7 од ИПАРД II програмата – Еве кои се условите и за кои приоритетни сектори можете да аплицирате

Врз основа на член 9 став 1 точка б од Законот за ратификација на Секторската спогодба
меѓу Владата на Република Македонија и Европската комисија за воспоставување на
одредби за управување и спроведување на финасиската помош на Унијата за Република
Македонија според Инструментот за претпристапна помош во областа на политиките за
„Земјоделство и рурален развој” (ИПАРД)

Share
Прочитај повеќе

Услови и потребна документација за аплицирање на мерка 7 од ИПАРД – Рурален туризам

Повикот за Мерка 7 од ИПАРД 2 е објавен денес на 08. 07.2021 година и ќе трае до 22 август 2021 година. Имате доволно време за да се информирате за што се може да се аплицира, какви услови треба да се исполнат и кои документи се потребни.

Share
Прочитај повеќе