Зголемено нивото на Дојранското Езеро, дел од реките над просекот за јули

Нивоата на повеќе реки во земјава, кај кои денеска се вршени хидролошки мерења, покажуваат вредности повисоки од просекот за јули.

Share
Прочитај повеќе

Земјоделците со недоверба гледаат во осигурувањето на посевите иако често трпат штети од временски непогоди

Климатските промени се сериозна закана за земјоделското производство, а невреме проследено со град, мраз или поплави се повторува секоја година. Земјоделците трпат огромни штети, кои најчесто се надоместуваат од државниот буџет, но сѐ уште мал е бројот на оне кои ги осигуруваат своите посеви.

Share
Прочитај повеќе

Поради пандемијата растат цените на зелените пазари

Пандемијата и  временските  непогоди си  го направија своето.Цените   на зеленчукот и овошјето на зелените пазари,   сметаат граѓаните дека никогаш пазарот не бил поскап.

Share
Прочитај повеќе

Помор на риби во рибник во близина на Охрид, снемало вода

Вчера во СВР Охрид, пријавен е помор на риба во рибник кај месноста Речица, во близина на охридското село Куратица.

Share
Прочитај повеќе

Времето денеска сончево и топло со мала облачност

Времето ќе биде сончево и топло со мала облачност, температурата до 36 степени.

Share
Прочитај повеќе