Листа на Региони опфатени во јавниот оглас бр. 2/21 за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над 3 хектари по пат на електронско јавно наддавање

Во Јавниот оглас бр 2/21 за за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над 3 хектари по пат на електронско јавно наддавање објавен на ден 23,07,2021 година на веб страната на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, опфатено е земјоделско земјиште во сопственост на државата со вкупна површина од 2122ха 05ар 26м2  во следните региони во Република Северна Македонија:

Share
Прочитај повеќе

Стратегии и опции за исхрана на животните со цел намалување на употребата на антимикробни средства во производството на животни

Антимикробната отпорност (AMO) претставува сè поголема глобална закана. Несоодветната употреба на антимикробни средства во здравствената заштита на луѓето и производството на животни се главниот двигател на АМО.

Share
Прочитај повеќе

Времето денеска сончево и топло со температура до 38 степени

Времето денеска ќе биде сончево и топло со мала до умерена облачност. Попладне ќе има зголемена облачност и во северозападните планински подрачја ќе има услови за краткотраен пороен дожд, понекаде со ретки грмежи.

Share
Прочитај повеќе

Предлог-законот за финансиска поддршка на тутунарите пред собраниската Комисија за земјоделство

Собраниската Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска на седница треба да го разгледа Предлог-законот за финансиска поддршка на тутунарите чија цел е намалување на последиците од корона пандемијата врз производството и откупот на тутунот.

Share
Прочитај повеќе