Намален водостојот на природните езера

Водостојот на трите природни езера во земјава е намален во споредба со вчера. Според последните податоци од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР), нивото на Дојранското Езеро е намелено за два сантиметра, а на Преспанското и Охридското Езеро за по еден сантиметар во споредба со вчера.

Share
Прочитај повеќе

Караванот на ИПАРД во Демир Капија, нови можности преку мерка 7 од ИПАРД Програмата 2014-2020

Телото за управување со ИПАРД при МЗШВ и АФПЗРР ги покануваат сите физички лица, микро и мали претпријатија и задруги да присуствуваат на овој инфо ден и да се информираат за можностите за користење на средствата од ИПАРД Програмата 2014-2020 односно мерката 7 Диверзификација на фарми и развој на бизниси.

Share
Прочитај повеќе

Десет пати поголема поддршка за инвеститорите кои соработуваат со македонски фирми

Компаниите од и во индустриските зони кои работат со домашни добавувачи ќе добиваат десет пати поголема финансиска поддршка од државата, соопшти министерот за економија, Крешник Бектеши.

Share
Прочитај повеќе

По пожарите волци слободно шетаат низ нивите во Малешевијата

Волци кои слободно шетаат во малешевските ниви барајки храна и засолниште од пожарите е само еден од примерите за огромната катастрофа која го снајде Малешевскиот регион.

Share
Прочитај повеќе

Активни осум пожари, ЦУК преку системот НИКС дигитално ја следи состојбата

Во земјава до синоќа беа активни осум шумски пожари, а останатите се делумно локализирани.

Share
Прочитај повеќе

Синдикалната кошница во јули 34.128 денари

На едно четиричлено семејство во јули му биле потребни 34.128 денари за да ги покрие основните месечни потреби, покажуваат податоците на синдикалната кошница што ја изработува Сојузот на синдикати на Македонија.

Share
Прочитај повеќе

Сончево и многу топло – активирана жолта и портокалова фаза

На југоистокот портокалова фаза за опасност од високи температури

Share
Прочитај повеќе