Листи за полагање на Ловечки испит

Врз основа на член 58 од Законот за ловството („Службен весник на Република Македонија” бр. 26/09, 136/11, 1/12, 69/13, 164/13, 187/13, 33/15,147/15, 193/15 и 83/18), Стручната комисија за полагање на ловечки испит, формирана од Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, организира испитна сесија за полагање на ловечки испит.

Share
Прочитај повеќе

Ќе се формира Совет за побрз проток на стоки меѓу Србија, Албанија и Северна Македонија

Србија, Албанија и Северна Македонија ќе формираат Совет за имплементација со цел што поскоро да се забрза протокот на стоки, услуги, луѓе и капитал и да заживее системот на единствени работни дозволи за граѓаните на трите земји на почетокот на 2022 година, изјави Марко Чадеж, претседател на Стопанската комора Србија (ПКС) по состанокот на иницијативата Отворен Балкан.

Share
Прочитај повеќе

Неказнивоста и неспроведувањето на законите,проблем во секторот за заштита на животната средина

Антикорупциската комисија  укажува дека акутен проблем во секторот за заштита на животната средина е недоследното имплементирање на Законот за управување со отпад.

Share
Прочитај повеќе

Сончево и релативно топло, температури до 23 степени

Времето денеска ќе биде сончево и релативно топло со мала до умерена локална облачност.

Share
Прочитај повеќе