Крапски риболовен натпревар на Осломејско Езеро

На Осломејското Езеро од денеска до недела ќе се одржи крапски риболовен натпревар, што ќе трае непрекинато цели 72 часа.

Share
Прочитај повеќе

Бабовски дел од првиот состанок на Регионалниот форум на шефовите на ветеринарните служби

Форумот има за цел да иницира понатамошни средби и функционалност на Регионалниот форум на шефовите на ветеринарните служби од Западен Балкан, како и понатамошна комуникација и соработка во насока на преземање на координирани активности за искоренување на болести кај животните во регионот.

Share
Прочитај повеќе

Обезбедување рурален развој преку подобар пристап до земјиште за жените од Западен Балкан

Кон крајот на 2015 година, светот се обврза дека ќе ја трансформира нашата иднина преку посветеност на Целите за одржлив развој (ЦОР), што предвидува реформи кои имаат за цел обезбедување еднакви права на жените врз економски ресурси, како и еднаков пристап до нивна сопственост и контрола врз земјиште и други облици на сопственост, во согласност со националните закони.

Share
Прочитај повеќе

Намален водостојот на Преспанското Езеро

За еден сантиметар е намален водостојот на Преспанското Езеро,а нивоата на останатите две природни езера во земјава се исти како вчера.

Share
Прочитај повеќе

КОП26: Ограничување на температурата и намалување на емисиите на јаглерод диоксид

Посиромашните, климатски чувствителни земји, побараа загревањето да се ограничи на 1,5 степени Целзиусови, бидејќи растот на температурата, наведуваат научниците, е многу блиску до катастрофа.

Share
Прочитај повеќе

Сообраќајот се одвива по суви коловози, отстранета девијацијата на коловозот на делницата Пресека–Песочан

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по претежно суви коловози со умерен интензитет надвор од градските средини.

Share
Прочитај повеќе

Утрово најстудено во Берово

Најниска темепартура утрово е измерена во Берово, минус два степена Целзиусови.

Share
Прочитај повеќе