Новиот трактор во семејната градинарска фарма „Еко Фарм“ е во вредност од 733 илјади денари, од кои 403 илјади се грант од АФПЗРР

„Еко Фарм 2017“ е семејна градинарска фарма управувана од Александар Крстевски.

Share
Прочитај повеќе

306 земјоделци есенската сеидба ја завршуваат со нови трактори, финансирани преку Програмата за рурален развој и АФПЗРР

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Никица Бачовски, денеска во скопско Стајковци го посети земјоделското стопанство „Еко-Фарм 2017“ и управителот Александар Крстевски, кој од АФПЗРР има добиено финансиска поддршка за набавка на трактор. С

Share
Прочитај повеќе

Снег на планините во дебарско, сообраќајот се одвива по влажни коловози

Во поширокиот дебарски регион снег има на планините, а поради дождот, присутен во изминатите денови има појава на мали одрони на влажните коловози, поради што се препорачува внимателно возење.

Share
Прочитај повеќе

Актуелните правила за патување во Грција продолжени за уште една седмица

Нема промени ни во однос на граничните премини, како и досега, за влез од Македонија, отворени се сите и работат 24 часа.

Share
Прочитај повеќе

Денес (26.11) започнува етапната исплата на ноемвриските пензии

На последната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2021 година и го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 25.11.2021 година, врз основа на што деловните банки ќе можат да обезбедат пензионерите да може да располагаат со ноемвриските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 26.11.2021 година.

Share
Прочитај повеќе

Нивото на Охридското Езеро се спушти на минимумот од 693,10 метри надморска височина

Температурата на водата е 12,5 степени Целзиусови, што е за 0,3 степени под просекот за ноември.

Share
Прочитај повеќе

АХВ објави соопштение за покажување на интерес за именување на членови на Комисијата за заштита и благосостојба на животните

Врз основа на член 10 став (1), (3) и (12) од Законот за заштита и благосостојба на животните (“Службен весник на Република Македонија” бр. 149/14, 149/15 и 53/16) и Правилникот за постапката за именување и разрешување на членовите на Комисијата за заштита и благосостојба на животните, содржината на деловникот за работа на комисијата и висината на надоместокот за работата на комисијата (“Службен весник на Република Македонија” бр.51/18), Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Северна Македонија објавува соопштение за покажување на интерес за именување на пет члена од редот на истакнати стручни и научни лица од областа на заштитата и благосостојбата на животните и едно лице претставник на невладините организации заради формирање Комисија за заштита и благосостојба на животните.

Share
Прочитај повеќе

Времето денеска облачно со повремен дожд, на планините снег

Времето денеска ќе биде променливо облачно со повремени врнежи од дожд, особено претпладне во западните делови, каде локално ќе наврнат над 20 литри на квадратен метар.

Share
Прочитај повеќе