Нивото на Треска и натаму расте, поплавени ниви и ливади

Вчерашните врнежи од дожд што го зафатија Кичевско-бродскиот регион, предизвикаа нов пораст на и онака преполнетите речни корита.

Share
Прочитај повеќе

Нов проект финансиран од ЕУ за поддршка на реформите во политиката и законодавството во шумарството

Новиот проект финансиран од ЕУ за поддршка на реформите во политиката и законодавството во шумарството започна на 1 ноември 2021 година со времетраење од 9 месеци. Главен корисник е Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), заедно со други засегнати страни како ЈП Национални Шуми, националните паркови и други шумарски организации.

Share
Прочитај повеќе

Битола под снежна прекривка

Сообраќајот на патиштата се одвива во зимски услови, а се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата.

Share
Прочитај повеќе

Зголемени водостоите на Охридското и Преспанското Езеро

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и Преспанското Езеро, додека нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера.

Share
Прочитај повеќе

Забрани за сообраќај на тешки товарни возила на неколку патни правци

Забрана за камиони на Стража, Ѓавато и на патните правци Кичево-Охрид, Тетово-Попова Шапка и Маврово-Дебар

Share
Прочитај повеќе

Најстудено и најмногу снег во Лазарополе

Најниска температура во земјава изутринава е измерена во Лазарополе -4 и во Маврово -3. На останатите места насекаде е над нулата, а максимални шест степени се измерени во Гевгелија, соопшти УХМР.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски: Агенцијата е спремна да ги имплементира сите инструменти кои предвидуваат субвенционирање и поддршка за македонското земјоделство

Новиот Интервентен фонд за поддршка на земјоделците, кој ќе се формира во 2022 година, ќе обезбеди средства во висина од 250 милиони денари преку амандманска интервенција на Предлог-буџетот за 2022 година.

Share
Прочитај повеќе