Реонските шумочувари секојдневно во борба со бесправната сеча

Шумочуварската служба од Подружницата Плачковица од Радовиш во кординација и со асистенција на припадници од МВР и Шумската полиција, секојдневно активни на терен.

Share
Прочитај повеќе

„Тиквеш“ и годинава договори откуп на најголеми количини грозје, по највисоки цени

Винарската визба „Тиквеш“ од денеска, 17 август 2022, започнува со годинешниот прием на винско грозје.

Share
Прочитај повеќе

Мерки за штедење струја, нема рестрикции, ќе се зголемува производството

Мерки што треба да овозможат заштеда на струја до 15 отсто ќе стапат во сила од први следниот месец.

Share
Прочитај повеќе

Од први септември започнува ловот на дивите свињи како една од мерките во борбата против болеста Африканска свинска чума

Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски,  донесе решение за одобрување на ловење на дивеч под заштита.

Share
Прочитај повеќе