Состојбата со африканската свинска чума во земјава е стабилизирана и нема појава на нов случај

-Во просториите на МЗШВ денеска се одржа првиот состанок на Координативното тело за мониторинг и спречување на ширењето на болеста Африканска свинска чума, кој се одржа во широк состав.

Share
Прочитај повеќе

„Тиквеш“: Новата дигитална технологија за следење на состојбата на лозовите насади станува достапна и во земјава

Употребата на дигиталната технологија и воведувањето современи практики во производството на грозје, кои се темелат на научни истражувања и мерења, ќе овозможат подобро да се искористи големиот потенцијал со кој располага Македонија за производство на квалитетни вина со висока додадена вредност, беше речено на презентацијата на мобилната апликација за мониторинг на состојбата на лозовите насади „4Grapes“.

Share
Прочитај повеќе