46,5 мил.долари од светска банка предвидени за енергетска ефикасност и образование

Вести

Проектот за енергетска ефикасност во јавниот сектор е во вредност од 25 милиони евра, а проектот за унапредување на основното образование е вреден 21,5 милиони евра.

 

Со 46,5 милиони евра обезбедени од Светска банка ќе бидат реализирани два проекти за енергетска ефикасност во јавниот сектор и за унапредување на основното образование кои се дел од четиригодишната рамка за партнерство со светска банка, вреден 420 милиони долари. Проектот за енергетска ефикасност во јавниот сектор е во вредност од 25 милиони евра, а проектот за унапредување на основното образование е вреден 21,5 милиони евра.

Извор канал5

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *