Ако вложите во садење на боровинки, ќе заработите!

Вести Совети

Поради својствата и нутритивната вредност, боровницата ја нарекуваат сино злато.

Боровницата во Србија станува најпопуларен домашен бренд.

Од почетокот на јуни до средината на јули свежите боровинки се дефицитарни на европскиот пазар.

Боровницата е долгорочна инвестиција и не е за оние кои очекуваат брза заработка.

Една садница чини 3.5 евра, а на еден хектар се садат од 2.200 до 3.300 садници. Оние кои веќе засадиле боровница на два и пол хектари, месечно заработуваат по две солидни плати од неа.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *