Бачовски: Преку субвенциите и ковид пакетот на околу 28.000 тутунари им исплативме 2 милијарди денари

Вести

Работните средби на терен ги продолжуваме во Прилеп. Главна тема на нашата дискусија беа состојбите со откупот на тутун кој е во тек, како и државниот пристап на подобрување на тутунопроизводството и амортизирањето на проблемите со количините и цените.

2021 година успешно се справивме со предизвиците. Се откупи целокупниот вишок на тутун, а преку субвенциите и ковид пакетот на околу 28.000 тутунари се исплатија 2 милијарди денари.

2022 ја почнуваме со солидна откупна цена и институционален пристап на сослушување на идеите и предлозите на тутунарите за намалување на влезните трошоци за производство.

Фејсбук статус на Никица Бачовски – Директор на АФПЗРР

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *