Бачовски: Со средствата од ИПАРД, компанијата „ТиАмо“ инвестира во модернизација на технолошкиот процес

Вести

Можно е да е слика од внатре

„ТиАмо“ е компанија која нуди широка лепеза на трајни и полутрајни сувомеснати производи од пилешко и говедско месо.

Нема опис за фотографијата.
Со цел зголемување на конкурентноста на пазарот и модернизација на технолошкиот процес, компанијата одлучува да аплицира за поддршка преку ИПАРД програмата.

Можно е да е слика од текст кој вели „M 米“

По одобрување на проектот, ТиАмо набавува парен котел, горилник и дизел генератор.
За оваа инвестиција, компанијата добива поддршка од ИПАРД во висина од 50% од вкупно направените трошоци или 2.77 милиони денари.

Можно е да е слика од храна и внатре

фејсбук статус на директорот на АФПЗРР Никица Бачовски

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *