Бербата на малини е во тек

Вести

Малинарите во Ариље во Србија не можат да најдат работници затоа што интерес нема и луѓето не сакаат да работат за дневница од 2.500 динари.

Оние кои засадиле големи површини со малини имаат сериозен проблем затоа што берачи нема.

„Црвеното злато“ мора навреме да се бере.

Освен дневница, газдите нудат сместување и храна. Но, се бара цена од 150 динари за килограм малина, инаку сопствениците на малини ќе ја запрат бербата.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *