Денес вакцинирани првите битолчани со Астра Зенека

Вести

На вакциналниот пункт во школската амбуланта во ОУ„Даме Груев“ во Битола,која од  денес  е вакцинален пункт  почна  вакцинацијата на  првите битолчани  против Ковид 19 .Дневно , ќе се вакцинираат по 100 граѓани, а според соопштението од министерството за здравство, сите пријавени кај матичните  лекари за  вакцина  се  над 77 години.

Оваа амбуланта до вчера  беше пункт  за  земање на брисеви,а од  денес брисеви ке  се  земаат во  Месната заедница Панде Кајзеро, во близина на зградата на ЈЗУ Центар за јавно здравје Битола.

“современо  земјоделство”

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *