Димковски на увид на штетите од град во Трстеник

Вести

Денеска, министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Трајан Димковски, заедно со директорот на ДИЗ, Зоран Шапуриќ и градоначалникот на општина Росоман, Бранко Јанев беа во посета на Трстеник.

-И покрај тоа што штетите се на мали површини, оваа Влада преку локалната самоуправа формираше комисии кои се веќе на терен и ги лоцираат и утврдуваат истите и врз основа на тоа ќе бидат исплатени штетите на индивидуалните сопственици, од страна на владината комисија за штети, истакна Димковски.

Овој регион беше погоден од временска непогода-град и беше нанесена штета на овошните и лозови насади.

Современо Земјоделство

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *