„ Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“

Вести
Тече подготвителниот период за подготвување на потребна документација за повикот што наскоро ќе биде објавен и ќе може да се доставуват апликации.
Искористетеја можноста да добиете финансиска поддршка со европски пари преку ИПАРД 2 програмата. Преку мерката 7 „ Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“ и пчеларите може да набават сè што им е потребно за извршување на пчеларска дејност:
✅Сандаци
✅Центрифуга
✅Отпечатувач на сатни основи
✅Машина за паковање и етикетирање
✅Декристализатор за мед
✅Поленофаќач
✅И останата дополнителна опрема.
Доколку сакате да почнете да се занимавате со пчеларење или пак имате бизнис кој сакате дополнително да го развиете искористете ја можноста што ви ја нудат евроспките фондови.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *