Едногласно изгласан предлог-законот за земјоделство и рурален развој и одблокирани субвенциите за земјоделците

Вести

Со 90 гласови „за“, без ниту еден против и без воздржани, Владата на вчерашната 49 седница донесе измени и дополнување на Уредбата за поблиските критериуми за директни плаќања, корисниците на средствата, максималните износи и начинот на директните плаќања за 2022 година од Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за тековната година со цел со мерките за поддршка да бидат опфатени и откупувачите на јаболко.

Дополнително со измените и дополнувањата се продолжува рокот за аплицирање за овие мерки за поддршка до 31 јуни 2022 година, со цел сите земјоделци да го остварат правото на субвенции и да добијат поддршка од државата за производство на храна.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *