Физибилити студии за мали системи за наводнување

Вести

До септември, ќе се подготват три физибилити студии за мали системи за наводнување по што ќе започне процедурата за изградба, како дел од проектот на Европската унија за мали системи за наводнување.

-За овој и за останатите проекти финансирани од ИПА програмите на Европската унија, денеска разговаравме со координаторите и тим лидерите на ИПА проектите од областа на земјоделството и руралниот развој што се спроведуваат во МЗШВ, изјави министерот Љупчо Николовски

Во моментов во фаза на реализација се 15- тина проекти кои се финансираат преку ИПА програмите на Европската унија, а кои што се од исклучително значење за модернизирањето и развојот на земјоделството.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *