Годишна програма за работа на Фондот за иновации и технолошки развој

Вести

 

  • Поголема поддршка за приватниот сектор.
  • Развој на нова менторска програма.
  • Развој на програма за корпоративна иновативност.
  • Тематски предизвици за зелена економија, социјално претприемништво, дигитализација на јавен сектор, агротехнологија и синџир на снабдување.
  • Посебен столб за развој на македонскиот стартап екосистем.
  • Нова стратегија за троен/четворен хеликс систем.

Целата програма можете да ја погледнете на следниот линкhttps://fitr.mk/…/Godishna-programa-za-rabota-na-Fondot…

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *