Хоџа: Со сточарите имаме иста цел – зголемување на сточарското производство

Вести Сточарство

Продолжуваме да ги менаџираме состојбите во сточарското производство заедно со оние кои се директни учесници, а тоа се и сточарите и кланичните капацитети.

МЗШВ како институција која ги креира мерките и програмите, секогаш отворено разговара со сите претставници на секторот.

Таков беше и состанокот, со претставниците на сточарската гранка овчарство, кој го одржавме во еден модерен европски дух, секој да го каже своето размислување и на крај да постигнеме заеднички договор во интерес и задоволство на сите, бидејќи заедно имаме иста цел – зголемување на сточарското производство.

Фејсбук статус на Арјанит Хоџа Министер за земјоделство , шумарство и водостопанство на РСМ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *